2011. április 10., vasárnap

Húsvéti kalács

Bejegyezte: Mária dátum: 19:42
Évekkel ezelőtt, húsvét táján határoztam el, hogy fonott kalácsot fogok sütni. Igen ám, de a finomliszt számomra kizárva és a cukorral is csínján bánnék, ugyanakkor külsőre és állagra jó volna, ha némiképp hasonlítana nagyanyáink keze munkájára. Azt hittem, magasra tettem a mércét, de első böngészésre belefutottam a tökéletes receptbe. Mivel nem az én találmányom és nem szájhagyomány útján értesültem róla, így nem írom le, inkább nézzétek meg az eredetit és még sok mást ezen az oldalon: http://hobbifozocske.blogspot.com/2008/03/hsvti-kalcs-tojs-nlkl.html

Még annyit hozzátennék, hogy ripsz-ropsz begyúrható a tészta, működik csak teljes őrlésű liszttel és kakaó nélkül is. Sima lisztből lágyabb, hatalmas kalács a végeredmény. Sokáig eláll. Ha háromfelé osztjuk a megkelt tésztát, három közepes méretű kalácsot tudunk sütni (elférnek egy tepsin), és így remek húsvéti ajándék lesz belőle a családtagoknak! Ja, és a fonástól nem kell frászt kapni: nézzétek meg a videót, rajzoljátok le és a papírotok alapján dolgozzatok a tésztával. Hihetetlen, de meg lehet csinálni! A képek is bizonyíthatják.
Jó sütögetést, készülődést kívánok mindenkinek!

Ildi

0 megjegyzés:

 

Borsóka Baba-Mama Klub Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez