2011. március 9., szerda

Bazsalikomos hajdinalepény

Bejegyezte: Mária dátum: 20:36
Hozzávalók:

· 30 dkg egész hajdina

· 30 dkg liszt

· 2 dl tej

· 2 tojás

· 1 dl kukoricaolaj

·

· bazsalikom

Elkészítés:

A megmosott, beáztatott hajdinát sós vízben megfőzzük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk és bazsalikommal fűszerezzük. Az elkészített tésztának sűrű palacsintatésztához kell hasonlítania. A masszát 10-15 percig pihentetjük, majd kanállal kis lepényeket formázunk belőle és pirosra sütjük mindkét oldalát. A kisült lepényeket forrón, párolt zöldségfélékkel tálaljuk, de fogyasztható túróval, tejföllel vagy reszelt sajttal is.

0 megjegyzés:

 

Borsóka Baba-Mama Klub Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez